Wij geven u met plezier enkele tips om uw verblijf in Koksijde nog aangenamer te maken.

Hieronder vindt u enkele aanraders...

Een wandelzoektocht in de duinen van Koksijde? Voor jou uitgetest ...

Wil je tijdens jouw vakantie aan zee een leuk, kindvriendelijk uitje maken? Ontdek je graag meer van het pittoreske Koksijde en treed je met veel plezier van de geijkte paadjes af? Dan is een wandelzoektocht door onze badstad een echte aanrader. Wij deden speciaal voor jou de test en trokken er met twee kinderen van drie en vijf op uit in het duinengebied van Koksijde. Benieuwd naar ons persoonlijk oordeel? Getest en goedgekeurd!

Vakantie aan zee in Koksijde met kids?

In Koksijde valt er heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen: zandkastelen bouwen op het strand, een potvis bewonderen in het NAVIGO-museum, met een gocart de zeedijk onveilig maken of een wandelzoektocht maken. En deze laatste is een goedkoop, kindvriendelijk alternatief tijdens jouw vakantie in eigen land. Wij namen alvast de proef op de som. Tijdens een prachtige, zonovergoten lentedag trok ons gezinnetje van vier erop uit …

“Een wandelzoektocht is ideaal om op een ludieke manier de omgeving te verkennen. Onze kinderen hebben echt een leuke tijd beleefd.”

Onze conclusie? Tijdens jouw vakantie aan de Belgische kust zorgt een wandelzoektocht zeker voor het nodige vertier, bij zowel klein als groot. Ga je specifiek met kinderen op stap in Koksijde, dan leidt de gezinsroute van 3,4 km je dwars door het natuurgebied De Doornpanne en langs één van de vele prachtige villawijken van onze kuststad. In het duinengebied krijg je ook de kans om ezeltjes tegen het lijf te lopen en misschien sleep je zelfs een prijs in de wacht als je jouw ingevulde formulier netjes terug aflevert op de toeristische dienst van Koksijde.

Drie wandelzoektochten door Koksijde

De Dienst Toerisme Koksijde biedt drie verschillende wandelzoektochten aan: een gezinsroute van 3,4 km door het duinengebied die door onze uitgetest werd, een uitdagende route van 8 km langs De Doornpanne en Hoge Blekker en een verhard alternatief van 5 km. De formulieren zijn beschikbaar bij de Dienst Toerisme en kosten vier euro.

Meer info over de wandelzoektochten vind je hier.